Senior Accountmanager (FleetPlan)

Omschrijving

Gezocht: Ambitieuze servicegerichte professional met oog voor kansen

Ben jij in staat om ‘naast de klant te gaan zitten’, kansen te signaleren en met een gezonde dosis creativiteit deze kansen te verzilveren? Weet je op DMU-niveau te communiceren, maar ook andere stakeholders zoals beïnvloeders aan je te binden? Dan zijn wij op zoek naar jou.


We zoeken nú een Accountmanager bij Team FleetPlan


Team FleetPlan – Cluster Optimize

Team FleetPlan is één van de drie teams in het Cluster Optimize. wij beheren zo’n 65 klanten met een wagenpark vanaf 25 auto’s oplopend tot 900 auto’s, in totaal vallen er 7.000 auto’s onder ons beheer. FleetPlan klanten besteden hun wagenparkbeheer activiteiten maximaal uit tegen een vaste all-in prijs. Hierbij dragen wij de verantwoordelijkheid van bestelproces tot facturering, inclusief het contact met de leaserijders, payroll support en poolbeheer. Als leasemaatschappij bevinden we ons in een concurrerende markt, met weinig onderscheidend vermogen vanuit het gezichtspunt van de klant. Het onderscheid maken wij met een unieke uitbestedingsoplossing waarbij de klant geen eigen wagenparkbeheerder meer nodig heeft. 

Vereisten

Als Accountmanager speel jij een belangrijke rol om deze single vendor klanten optimaal te ontzorgen en te adviseren op het gebied van fleet management. Jij weet van je klanten een promotor te maken en je hecht veel waarde aan het opbouwen en onderhouden van een lange termijn relatie.


In het team ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van account- en portefeuille plannen met als doel het realiseren van continue groei, winstgevendheid en het verbeteren van de klanttevredenheid. Je genereert nieuwe omzet bij bestaande relaties en brengt actief nieuwe leads aan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het implementeren van de door Sales aangebrachte nieuwe klanten en het bewaken en bijsturen van de rendementsdoelstellingen. Je doet voorstellen voor uitbreiding of aanpassing van het dienstenpakket van LeasePlan op basis van je kennis van de markt en de concurrentie.


Wat ga je doen?

In de dagelijkse praktijk houd jij je bezig met het:

 • Opstellen van account- en portefeuilleplannen voor een continue groei en het verbeteren van de klanttevredenheid;
 • Bezoeken van klanten om te investeren in klantrelaties;
 • Maken van voorstellen voor uitbreiding of aanpassing van het dienstenpakket van LeasePlan;
 • Genereren van nieuwe omzet bij bestaande relaties en leads aanleveren
 • Implementeren van de door Sales aangebrachte nieuwe klanten en het bewaken en bijsturen van de rendementsdoelstellingen.
 • Wegwijs maken van de klant in onze digitale omgeving en het optimaal uitputten van de self servicemogelijkheden.

Wie ben jij:

 • Je bent een succesvolle Accountmanager en je hebt de capaciteit om bij de klant invloed uit te oefenen op strategisch niveau. Hierbij beschik jij over de volgende kenmerken:
 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding
 • 3-5 jaar werkervaring in een commerciële omgeving, buitendienstervaring of je bent een binnendiensttopper die klaar is voor de volgende stap.
 • Goede kennis van de leasebranche en van de servicemarkt in het algemeen
 • Aantoonbaar zelf startend en empathisch vermogen met commerciële flair.
 • Je bent communicatief sterk, beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Enthousiast?

Reageer dan snel en stuur direct je cv en motivatie. Vragen? Bel Joren de Bruijne, Corporate Recruiter op: 06-10221785