Senior Accountmanager

Omschrijving

Ben jij in staat om ‘naast de klant te gaan zitten’, kansen te signaleren en met een gezonde dosis creativiteit deze kansen te verzilveren. Een zelfstarter die zonder aansporing initiatieven neemt? Voel je je thuis in een internationale omgeving en beheers je de Engelse taal. Dan komen we graag met jou in contact!


Dit ga je doen

Door uitbreiding van ons klantenportefeuille zijn we op zoek naar een strategische Senior Accountmanager. De klanten die je gaat bedienen hebben veel ervaring in het beheer van grote wagenparken (in Nederland 50-1000 auto’s) en opereren vaak op internationaal niveau. Als autoleasemaatschappij bevinden we ons in een pittige, concurrerende markt, met weinig onderscheidend vermogen vanuit het gezichtspunt van de klant. Toch willen we in deze markt groei realiseren! Als Accountmanager speel jij hier een belangrijke rol in binnen het Internationale Cluster.

Als Account Manager beheer je optimaal de bestaande en toekomstige klanten om zo een toename te realiseren van het rendement en het marktaandeel te vergroten. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het opstellen van account- en portefeuille plannen met als doel het realiseren van continue groei, winstgevendheid en het verbeteren van de klanttevredenheid. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het mede implementeren van de door Sales aangebrachte nieuwe klanten en het bewaken en bijsturen van de rendementsdoelstellingen. Je doet voorstellen voor uitbreiding of aanpassing van het dienstenpakket van LeasePlan op basis van je kennis van de markt en de concurrentie.


Over de afdeling & het team

Je gaat aan de slag binnen het internationale cluster. Dit cluster is verantwoordelijk voor het lokale beheer van onze internationale klantrelaties. Jij gaat aan de slag in een team van 10 binnen- en buitendienst collega’s. Deze internationale klanten worden gekenmerkt door afwijkende contractafspraken en een mix van personenauto’s en bedrijfsauto’s. Dit betekent vaak complexe dienstverlening die getoetst wordt aan Service Level Agreements en Price Level Agreements. Jij wordt in deze buitendienst rol met name verantwoordelijk voor de strategische klanten met relatief grote wagenparken en rapporteert aan de Account Team Manager.

Vereisten

Dit vragen wij
Je kijkt met een commerciële blik de wereld in en bent gebrand op het halen van commerciële successen. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en je klanten en zoekt samenwerking met anderen op als dat voor een beter resultaat zorgt. Je bent stressbestendig en ziet het proactief contact zoeken met klanten als een commerciële uitdaging. Je hebt sterke communicatie vaardigheden en kunt op ieders niveau meepraten en -denken. Je bent accuraat, hebt een groot probleemoplossend vermogen en een dito cijfermatig inzicht. Je analytisch vermogen stelt je in staat om complexe materie snel te doorgronden en klanten te voorzien van waardevolle adviezen. Daarnaast beschik je over de volgende kenmerken:

 • Minimaal een hbo diploma.
 • Minimaal 3 jaar relevante commerciële ervaring als Accountmanager.
 • Klantgericht, servicegericht, resultaatgericht en enthousiast; commerciële kansen laat je niet onbenut!
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Goede kennis van de leasebranche is een grote pre.


Dit krijg je
LeasePlan is ook in 2021 verkozen tot Top Employer en dat voor de 12de keer op rij! Top Employer wordt je niet zomaar; wij bieden:

 • Een uitdagende functie voor 32 – 40 uur in de week;
 • Goed marktconform salaris, variabele beloning en premievrij pensioen;
 • Positieve, enthousiaste werkomgeving en een markt die volop in transformatie is;
 • Veel ad hoc werkzaamheden waardoor geen dag hetzelfde is;
 • Uitstekende (internationale) doorgroeimogelijkheden;
 • Fijne werklocatie in het WTC van Almere;
 • Goede thuiswerk faciliteiten; op dit moment werken we nog voornamelijk vanuit huis vanwege corona.


Over LeasePlan Nederland

Met onze duurzame mobiliteitsambitie zet LeasePlan vol in op veranderingen in de mobiliteitsmarkt. We brengen What’s Next? naar onze grote, kleine en toekomstige klanten en leaserijders. De rol van  Connected Car, de verschuiving van autobezit naar autodelen, de behoefte aan contractuele vrijheid en duurzame oplossingen voor ons klimaat zijn onmisbaar. Als pionier nemen we het voortouw in Nederland. Een paar mooie voorbeelden hiervan:

 • We brachten als eerste autoleasing naar Nederland en later naar consumenten met onze private lease acties.
 • We zijn partner van Uber, ANWB, Lightyear, XDelft van de TUDelft.
 • Tijdens het North Sea Jazz Festival organiseert LeasePlan het artiestenvervoer met elektrische auto’s; meer dan 30.000 kilometer zonder CO2-uitstoot en dat in 3 dagen!
 • Samen met de grootste bedrijven ter wereld zijn we één van de tien oprichtingspartners van het wereldwijde initiatief EV100. In Nederland zijn we de eerste automotive werkgever aangesloten bij de coalitie Anders Reizen.

Naast ons gebruikelijke werk, doen we samen wat nodig is om onze belofte waar te maken. Digitalisering, ondernemerschap, lean en klantrelevant werken? Ook dat hoort bij het pakket als je hier werkt. What’s next is geen vrijblijvende vraag die we aan de buitenwereld stellen, maar een uitnodiging aan ons zelf: om stappen te blijven zetten die het verschil maken voor onze klant in de mobiliteitsmarkt van morgen. Doe je mee?


Ben jij dit?

Ben je enthousiast geworden over deze vacature, solliciteer dan direct! Vragen? Neem dan contact op met Marina, Corporate Recruiter, op marina.mohammad@leaseplan.com.