Product Owner

Omschrijving

Ga jij een waardevolle bijdrage leveren aan onze strategie waarbij digitalisering een speerpunt is? Ben jij besluitvaardig en een verbinder? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Gezocht: Digitale transformatie specialist die constant op zoek is naar What’s Next.

Dit ga je doen
In deze rol van Product Owner ben je verantwoordelijk voor het creëren van veranderingen binnen LeasePlan Nederland die in lijn zijn met de strategie. Uiteraard binnen het beschikbare change budget. Je begrijpt als geen ander dat dit een dynamisch proces is en daarmee aan constante verandering onderhevig. De Product Owner is verantwoordelijk voor een goede samenwerking en communicatie met de opdrachtgevers ten aanzien van scope, doorlooptijden, gecommitteerd werk en de realisatie van optimalisatie van bestaande functionaliteit, implementatie van nieuwe functionaliteit, producten en diensten. Dit allemaal in nauwe samenwerking met onze developers, scrum master en informatie analisten en de collega’s van ICT Operations. Zo ook met alle stakeholders.


Je bent dus bezig met de vormgeving en implementatie van bedrijfsbrede veranderingen middels (strategische) projecten van variërende omvang en je bent de verbindende schakel tussen de ontwikkelaars en de Business waarbij je de samenhang tussen de strategie en de digitale transformatie kalender bevorderd. Nadruk ligt op digitaliseren, maar er zullen ook projecten zijn waarbij we implementaties doorvoeren op bijvoorbeeld aanpassingen in markstandaarden of wet- en regelgeving.


Belangrijke werkzaamheden:

 • Het vormen van een visie voor het product/project waar het team aan werkt
 • Business functionaliteiten en prioriteiten inzichtelijk maken
 • Backlog zichtbaar maken voor collega's en het MT
 • Backlog en plannen communiceren met MT en stakeholders
 • Besluitvorming over relevantie van de werkitems en ‘nee’ zeggen tegen stakeholders

Over het team

Je komt te werken in een super leuk, divers en gemotiveerd team met Product Owners en Business Proces Consultants. Wij zijn met elkaar verantwoordelijk voor het implementeren van veranderinitiatieven, waarbij wij de spin in het web zijn tussen alle stakeholders. Je zult rapporteren aan de Manager Digital Change: Alexandra Delgado.

Vereisten

Dit vragen wij
De ideale Product Owner haalt gevraagd en ongevraagd de wensen op bij business stakeholders en/of klanten. Je bent duidelijk over je eigen standpunt en je staat voor jouw gemaakte keuzes. Men kan op jou bouwen, jij levert en komt jouw afspraken na. Je bent een verbinder, hebt overtuigingskracht en je schakelt makkelijk met verschillende afdelingen/ stakeholders. Je beschikt over goede organisatie skills en je bent resultaatgericht. De behoeften van de in- en externe klant staan constant centraal en je weet met de beschikbare middelen daarin te voldoen, waarbij je beschikt over een sterk creatief, probleemoplossend vermogen. In een continu veranderende omgeving behoud jij het overzicht en weet je wanneer nodig structuur aan te brengen. Ben jij besluitvaardig, in staat om prioriteiten te stellen, analytisch, resultaatgericht en expert in het denken vanuit de klant? Daarbij beschik jij over:

 • minimaal HBO werk- en denkniveau
 • 3 – 5 jaar ervaring als Product Owner
 • projectervaring in een Agile omgeving


Dit krijg je
Je gaat werken binnen een super leuk team met een uitdagende veranderkalender! Wij bieden je een uitdagende functie in een complexe omgeving. Hierin kun je je talenten kwijt en is er ruimte voor initiatieven en persoonlijke ontwikkeling.

 • Een uitdagende functie voor 36-40 uur per week;
 • Goed marktconform salaris, variabele beloning, premievrij pensioen en een smartphone;
 • Een positieve en enthousiaste werkomgeving in een markt die volop verandert;
 • De vrijheid van een ondernemer in een infrastructuur waar constant gas wordt gegeven;
 • Uitstekende (internationale) doorgroeimogelijkheden.
 • Goede thuiswerk faciliteiten: op dit moment werken we nog voornamelijk vanuit huis vanwege corona.
 • LeasePlan is ook in 2021 verkozen tot Top Employer en dat voor de 12de keer op rij!


Over LeasePlan Nederland

Als start-up begonnen aan de Amsterdamse grachten en inmiddels uitgegroeid tot wereldwijde marktleider met car-as-a-service als de brandstof/elektriciteit van onze motor. Met de ambitie ‘any car, anytime, anywhere’ zet LeasePlan vol in op transformatie van de mobiliteitsmarkt. We brengen What’s next? naar onze grote, kleine en toekomstige klanten.

LeasePlan is eind 2018 gestart met het verbeteren van haar digital service. Onze leaserijders en klanten lieten duidelijk weten dat zij meer online met ons willen communiceren en zelfstandig online hun zaken voor hun leaseauto willen regelen. We hebben op projectmatige basis veel verbeteringen gerealiseerd, nu is het moment om digital service als “way of living” in de organisatie op te pakken. Hierin heeft de Product Owner een belangrijke rol.


Wat is de ambitie van LeasePlan?

 • Jan Mostert, Director Digital: “Ik kan niet wachten om een smooth and seamless digital experience voor onze klanten en leaserijders te realiseren. Onze IT-infrastructuur wordt hiervoor snel gereed gemaakt, tot die tijd moeten we creatief zijn met onze legacy systemen“
 • Maartje van Tongeren, Directeur Service Delivery: “Ik vind het belangrijk om onze Service Experience organisatie proactief en voorbereid te laten zijn. Daardoor kunnen we onze klanten en leaserijders beter helpen daar waar ze geholpen willen worden. De Product Owner is hierbij een onmisbare collega, die alle zaken aan elkaar knoopt met als doel om die klant- en leaserijder tevredenheid te vergroten”.


Enthousiast?

Reageer dan op deze vacature met een duidelijke motivatie en je CV. Vragen? Bel Alexandra Delgado, Manager Digital Change, op nummer 06-53435422.