Procurement Specialist Vehicles

Omschrijving

Ben jij de beste inkoper van OnzeDeal auto’s? Heb je ervaring binnen inkoop en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Beschik je daarnaast ook over cijfermatig inzicht en weet je kansen te signaleren en door te vertalen naar concrete acties?

In de functie van Procurement Specialist Vehicles ben je verantwoordelijk voor het beheer en de totstandkoming van de inkoopcontracten met importeurs. Daarnaast heb je een zelfstandige inkooppositie op een Procurement afdeling die 100% impact heeft op het bedrijfsresultaat.


WIJ ZIJN LEASEPLAN. WHAT’S NEXT?

Met 1,8 miljoen leaseauto’s in ruim 30 landen behoort LeasePlan wereldwijd tot de top. We maken onze klanten mobiel en hun leven net iets makkelijker. Dat doen we door alle service te verzorgen bij het kiezen, rijden, de inruil en verkoop van een enkele auto tot een compleet wagenpark.

What’s next is de leidende vraag bij alles wat we ondernemen. Any car, anytime, anywhere, onze concrete ambitie voor de mobiliteitsmarkt van morgen. De rol van Connected Car, de verschuiving van autobezit naar autodelen, de behoefte aan contractuele vrijheid en duurzame oplossingen voor ons klimaat, beschouwen we als ons werkveld. Als pionier nemen we het voortouw in Nederland.

Naast ons gebruikelijke werk, doen we samen wat nodig is om onze belofte waar te maken. Digitalisering, ondernemerschap, lean en klantrelevant werken? Ook dat hoort bij het pakket als je bij LeasePlan werkt. What’s next is geen vrijblijvende vraag die we aan de buitenwereld stellen, maar een uitnodiging aan ons zelf: om stappen te blijven zetten die het verschil maken voor onze klant in de mobiliteitsmarkt van morgen. Top, als jij daar bij wilt zijn!


CAR PROCUREMENT

Als Procurement Specialist Vehicles word je onderdeel van de afdeling Car Procurement. Een energieke club van collega’s met een dijk van een verantwoordelijkheid. Car Procurement is verantwoordelijk voor de regie, selectie en contractuele afspraken omtrent de inkoop van meer dan 40.000 leaseauto’s per jaar. Het is een jonge groep collega’s met enorm veel kennis, drive en passie om het voor klanten en leaserijders gewoon goed te regelen.


WAT GA JE DOEN?
Als Procurement Specialist Vehicles ben je medeverantwoordelijk voor het volledige beheer en tot standkoming van de inkoopcontracten met importeurs en dealers in de breedste zin van het woord. Je brengt de prestaties van deze leveranciers efficiënt en effectief in kaart. Je draagt er zorg voor dat contractuele afspraken worden vastgelegd, opgevolgd en bewaakt.


Ook ga je zelfstandig inkooptrajecten oppakken, leiden en tot een goed einde brengen met als doel het optimale resultaat voor (klanten van) LeasePlan. Je wordt bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de bulkdeals. Je werkt ook nauw samen met de Category Managers Vehicles wanneer het een complexe relatie of contract betreft.


Je verantwoordelijkheden op een rij:

 • Bouwen van relaties met onze (voorkeurs)leveranciers en onderhouden van contacten over lopende opdrachten, service levels, bonus-, korting- en contractafspraken.
 • Je houdt kansen en trendontwikkelingen bij binnen de Automotive markt en initieert en adviseert de Category Managers over besparings- en verbetermogelijkheden.
 • Adviseren over verbetermogelijkheden qua efficiency en/of kwaliteitsverbetering binnen de afdeling.
 • · Commerciële collega’s helpen bij inkoop- & leveranciersvraagstukken over voertuigen. Je fungeert als vraagbaak voor de rest van de organisatie over allerhande vragen omtrent de inkoop van auto’s.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je bent proactief, je weet kansen te signaleren en te vertalen naar concrete acties;
 • Je bent een onderhandelaar van nature en daarmee weet je de beste deal uit de markt halen;
 • Een gedreven persoon die doortastend is die zich niet uit het veld laat slaan;
 • Analytisch, multitasker, snelle schakelaar, resultaatgericht, nauwkeurig, flexibel.
 • Je hebt grote affiniteit met auto’s.

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring met tactische inkoopprocessen (binnen Automotive branche is een pré)
 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
 • Je beschikt over het NEVI 1 certificaat;
 • Uitstekende (tactische) inkoopvaardigheden (offertes opvragen, vergelijken, onderhandelen, gunnen).
 • Je beheerst MS Office op hoog niveau en bent vooral een kei in MS Excel.

WAT WIJ BIEDEN

 • Goed marktconform salaris, variabele beloning, premievrij pensioen, leaseauto, smartphone.
 • Een organisatie met uitdagende doelen waar hard gewerkt wordt en waar geen dag hetzelfde is, maar waar ook tijd is voor plezier. Successen vieren we graag samen!
 • Ontwikkeling staat centraal met volop kansen voor opleiding en trainingen.
 • Fijne werklocatie in het WTC van Almere met koffiebar en barista, op 1 minuut loopafstand van station en centrum.

Enthousiast?

Reageer dan snel en stuur direct je cv en motivatie. Vragen? Bel Sander Bastiaanssen, Manager Car Procurement, 06- 23721449