Financial Controller

Omschrijving

Gezocht: Accuraat financieel expert met oog voor details.


We zoeken nú een Financial Controller bij LeasePlan Nederland.


Wij ZIJN LEASEPLAN. WHAT’S NEXT?

Met onze duurzame mobiliteitsambitie zet LeasePlan vol in op veranderingen in de mobiliteitsmarkt. We brengen What’s Next? naar onze grote, kleine en toekomstige klanten en leaserijders. De rol van Connected Car, de verschuiving van autobezit naar autodelen, de behoefte aan contractuele vrijheid en duurzame oplossingen voor ons klimaat zijn onmisbaar. Als pionier nemen we het voortouw in Nederland. Een paar mooie voorbeelden hiervan:

 • We brachten als eerste autoleasing naar Nederland en later naar consumenten
 • We zijn partner van Uber, ANWB, Lightyear, XDelft van de TUDelft.
 • Tijdens het North Sea Jazz Festival organiseert LeasePlan het artiestenvervoer met elektrische auto’s; meer dan 30.000 kilometer zonder CO2-uitstoot en dat in 3 dagen.
 • Samen met de grootste bedrijven ter wereld zijn we één van de tien oprichtingspartners van het wereldwijde initiatief EV100. In Nederland zijn we de eerste automotive werkgever aangesloten bij de coalitie Anders Reizen.

Naast ons gebruikelijke werk, doen we samen wat nodig is om onze belofte waar te maken. Digitalisering, ondernemerschap, lean en klantrelevant werken? Ook dat hoort bij het pakket als je hier werkt. What’s next is geen vrijblijvende vraag die we aan de buitenwereld stellen, maar een uitnodiging aan ons zelf: om stappen te blijven zetten die het verschil maken voor onze klant in de mobiliteitsmarkt van morgen. Doe je mee?


Accounting/Finance

Je komt te werken op de op de afdeling Finance, deze bestaat uit een mix van professionals waaronder Accounting specialisten, Business Controllers, Treasury professionals en Payroll specialisten. De afdeling Accounting bestaat uit 15 professionals. Je werkt nauw samen met de teamleden van Accounting en Controlling

In de functie van Financial Controller onderhoud je de contacten met zowel Control, de commerciële afdelingen, de diverse back office afdelingen en natuurlijk LeasePlan Global.Je rapporteert aan Manager Accounting, Ramon Gobius du Sart,.


Dit ga je doen

Als (Senior) Financial Controller ben je (mede) verantwoordelijk voor de volledigheid, juistheid en tijdigheid van de financiële administratie en de daaruit voortkomende financiële rapportages.

Je onderhoud contacten met alle afdelingen binnen LeasePlan om de (financiële) impact van onze activiteiten te optimaliseren en uit te breiden.

Je neemt de verantwoordelijkheid inzake de “actuals”, je optimaliseert onze processen en procedures en stelt het Financial Control Framework op en ziet toe op volledigheid en juistheid.


BELANGRIJKSTE TAKEN & VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Vanuit het Control Framework ben je staat om controle te nemen over de (financiële) processen binnen LeasePlan Nederland;
 • Je bent één van de aanspreekpunten voor de interne en externe auditors;
 • Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen van policies en position papers.
 • Je belangrijkste aandachtsgebieden zijn verder, actieve roldeelname in specifieke projecten (systemen), Control Framework uitbreiden, total ownership actuals en balans beheer.

Vereisten

Dit vragen wij

Een enthousiaste, zelfstandigecollega die het leuk vindt om met diverse zaken tegelijk bezig te zijn en verantwoordelijkheid neemt voor de kwaliteit van zijn/haar werk. Samenwerking, collegialiteit en initiatief nemen zijn belangrijke competenties in deze dynamische omgeving. Dit is ook handig:

 • Een afgeronde HBO/WO- opleiding in een financiële richting
 • Tenminste vijf jaar allround ervaring binnen in soort gelijke functie, ervaring in Lease Accounting is een préGedegen kennis van en inzicht in end-to-end financiële processen
 • Ervaring met diverse financiële applicaties en complexe IT omgeving – kennis van CODA, SAP S/4 HANA en SAP BPC is een pré
 • Een pragmatische instelling, sterke analytische vaardigheden en een groot cijfermatig inzicht
 • Goede communicatie vaardigheden en, een groot probleemoplossend vermogen.

WAT WIJ BIEDEN

 • Goed marktconform salaris, variabele beloning, premievrij pensioen;
 • Veel ad hoc werkzaamheden, waardoor geen dag hetzelfde is;
 • Een organisatie met uitdagende doelen waar hard gewerkt wordt, maar waar ook tijd is voor plezier, Successen vieren we graag samen;
 • Mooie locatie in het WTC in Almere, op 1 minuut loopafstand van station Almere centrum, zowel met het OV als met de auto uitstekend bereikbaar!
 • Oh ja en hebben we al verteld dat we in 2020 weer zijn uitgeroepen tot Top Employer of the year!

WAT VERWACHTEN INTERNE STAKEHOLDERS?

 • Arjo Buis – Coördinator Afdeling Accounting: “Ik werk graag met iemand samen die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van Accounting. Het doorgronden en optimaliseren van de huidige processen / actuals is een constante drive om de afdeling en LeasePlan naar een hoger niveau te tillen. Nieuwe (werk) ervaringen en inzichten zal bijdragen aan een verdere optimalisering van de afdeling.”
 • Ramon Gobius du Sart – Manager Accounting: “Accounting is binnen LeasePlan vol op in ontwikkeling. Deze functie is dan ook een unieke mogelijkheid om actief bij te dragen aan een verdere professionalisering van Accounting. Samenwerken om de beste resultaten voor LeasePan en je zelf te behalen.

Enthousiast?

Reageer dan snel en stuur direct je cv en motivatie. Vragen? Bel of app Ramon Gobius de Sart, Teamleider Accounting op 06-43 822 464.