Enterprise Architect

Omschrijving

Ben jij in staat om samen met collega’s vanuit de business en ICT, de strategie van LeasePlan Nederland en de ontwikkelingen in de markt te vertalen in een consistent en competitief pallet van producten, diensten, data en systemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Gezocht: Enterprise Architect


Wat ga je doen?

LeasePlan Nederland is de grootste leasemaatschappij van Nederland, momenteel zijn wij druk bezig met de digitalisering van de leasemarkt. Voor deze digitaliseringsslag ga jij als Enterprise Architect ondersteuning bieden aan de directie en het management van LeasePlan Nederland met het neerzetten van een toekomst vaste architectuur (producten, processen, data, applicaties en infrastructuur). Dit om invulling te kunnen geven aan de strategie van LeasePlan Nederland.


Je bent voorzitter van de architectuur board. Je onderhoudt contacten met LeasePlan Digital. Je geeft functioneel leiding aan Solution Architecten en NGA Consultants en schept het kader waarbinnen zij hun werk uitvoeren. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de markt op het gebied van dienstverlening en technologie en je maakt de vertaalslag van deze ontwikkelingen naar LeasePlan Nederland.


Je zorgt voor een goede aansluiting op de architectuur die vanuit LeasePlan Digital wordt uitgedragen. Samen met de business zorg je er voor dat er roadmaps zijn voor producten/diensten, processen en data. Samen met de Solution Architecten en de agile teams doe je het zelfde voor data, applicaties en infrastructuur.


In deze functie rapporteer je aan de Director Digital. Samen met de ICT Operations Director, de Digital Change director en de Solution Architect vorm je de drijvende kracht achter het architectuur denken binnen LeasePlan Nederland. Daarnaast zorg je samen met de Director Digital, de Digital Change Director, de ICT Operations Director en hun managers en teams voor een goede borging van architectuur binnen LeasePlan Nederland.

Vereisten

We zoeken een gemotiveerde zelfstarter die in staat is om te communiceren met stakeholders op alle niveaus in de organisatie. Goede consultancy skills zijn van groot belang, we verstaan hieronder: analyseren, presenteren, visualiseren, adviseren en communiceren. Je bent in staat om jouw visie op een begrijpelijke manier te communiceren aan jouw belangrijkste stakeholders. Je kunt goed schakelen tussen conceptueel en operationeel niveau. Je beschikt over een gezonde dosis persoonlijk leiderschap. Je kunt de relatie met de business opbouwen en onderhouden. Tenslotte ben je in staat om structuur aan te brengen in processen en samenwerking. Je beschikt daarnaast over:

 • WO werk- en denkniveau (aangevuld met relevante opleidingen en certificeringen)
 • 12+ jaar werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar in voor functie relevante positie(s)
 • Het juiste vaardigheidsniveau om senior management te adviseren en inspireren
 • Het juiste vaardigheidsniveau om zelf organiserende teams te bouwen en onderhouden
 • Ervaring in leasing, financiële dienstverlening, en/of andere (digitale) business services
 • Bewezen staat van dienst als architect inclusief:
  • Vertaling van marktontwikkelingen naar impact op de architectuur 
  • Samen met de business bouwen van architectuur roadmaps
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een SAFe omgeving
  • Certificering in 1 van de leidende architectuur frameworks zoals TOGAF
  • Succesvolle core-legacy transformatie in met LeasePlan vergelijkbare situaties


Wij bieden:

 • Een uitdagende functie voor 40 uur per week.
 • Een goed salaris, een variabele beloning, leaseauto een premievrij pensioen
 • Een organisatie met uitdagende doelen waar hard gewerkt wordt, maar waar ook tijd is voor plezier, Successen vieren we graag samen.
 • Uitstekende (internationale) doorgroeimogelijkheden
 • Mooie locatie in het WTC in Almere, op 1 minuut loopafstand van station Almere centrum, zowel met het OV als met de auto uitstekend bereikbaar! Maar natuurlijk wel als we corona achter ons hebben gelaten; de komende tijd werken we vanuit huis.
 • Oh ja en hebben we al verteld dat we in 2020 weer zijn uitgeroepen tot Top Employer of the year?


Over LeasePLan Nederland

Met onze duurzame mobiliteitsambitie zet LeasePlan vol in op veranderingen in de mobiliteitsmarkt. We brengen What’s Next? naar onze grote, kleine en toekomstige klanten en leaserijders. De rol van  Connected Car, de verschuiving van autobezit naar autodelen, de behoefte aan contractuele vrijheid en duurzame oplossingen voor ons klimaat zijn onmisbaar. Als pionier nemen we het voortouw in Nederland. Een paar mooie voorbeelden hiervan:

 • We brachten als eerste autoleasing naar Nederland en later naar consumenten met onze private lease acties.
 • We zijn partner van ANWB, Lightyear, XDelft van de TUDelft.
 • Tijdens het North Sea Jazz Festival organiseert LeasePlan het artiestenvervoer met elektrische auto’s; meer dan 30.000 kilometer zonder CO2-uitstoot en dat in 3 dagen!
 • Samen met de grootste bedrijven ter wereld zijn we één van de tien oprichtingspartners van het wereldwijde initiatief EV100. In Nederland zijn we de eerste automotive werkgever aangesloten bij de coalitie Anders Reizen.

Naast ons gebruikelijke werk, doen we samen wat nodig is om onze belofte waar te maken. Digitalisering, ondernemerschap, lean en klantrelevant werken? Ook dat hoort bij het pakket als je hier werkt. What’s next is geen vrijblijvende vraag die we aan de buitenwereld stellen, maar een uitnodiging aan ons zelf: om stappen te blijven zetten die het verschil maken voor onze klant in de mobiliteitsmarkt van morgen. Doe je mee?


Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden over deze vacature, solliciteer dan direct. Vragen? Neem contact op met Jan Mostert per mail: jan.mostert@leaseplan.com