E-mail Marketeer LeasePlan

Omschrijving

Weet jij met jouw e-mails positief op te vallen in een overvolle inbox? Dan val je vermoedelijk als een blok voor de plannen die wij met e-mail marketing willen realiseren.

Binnen het marketingvak ben jij dé specialist op het gebied van e-mailings en mailcampagnes. Door kennis en ervaring weet je feilloos wat werkt en wat niet. Jouw e-mails zijn spot-on. Je plant, maakt en verstuurt ze naar onze doelgroepen: de leaserijder zelf en de bedrijven voor wie zij werken. Voor jou geldt: meten is weten. Je baseert de eerstvolgende campagne op inzichten uit de analyse van de voorgaande mailing. Pas als onze klanten jouw e-mail openen en overgaan tot actie, ben jij tevreden. Want zo draag jij bij aan onze doelen voor sales en retentie.

Wat ga je doen?

 • Je maakt en optimaliseert triggered e-mails in de verschillende customer journeys. Dit doe je samen met de business en de Marketing Automation specialist.
 • Je ontwerpt, bouwt en optimaliseert campagnes voor prospects. Dit doe je samen met de Product Marketeer en Marketing Automation specialist.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer en optimalisatie van onze retentiecampagnes. De commerciële collega’s en LPDigital ondersteunen je met hun kennis en ervaring.

Waar ga je werken?

LeasePlan Nederland begon in 1963 als start up aan de Amsterdamse grachten en is inmiddels het grootste car-as-a-servicebedrijf ter wereld. We introduceerden autoleasing in Nederland en hadden later opnieuw de primeur met private leasing. What’s next? is het kompas waarmee we met nieuwe mobiliteitsconcepten boven op de markt zitten. Onze ambitie hierbij is het realiseren van 0% emissie in 2030 van alle LeasePlan auto’s wereldwijd. Meer over LeasePlan vind je op onze website.

Het Marketingteam waarbij je komt te werken is een bruisende club van 10 marketeers. Het team werkt vanuit de filosofie ‘klant centraal’ en ‘digital first’, flexibiliteit en ondernemerschap zit in ons DNA. Marketing heeft een brede scope, we zijn o.a. verantwoordelijk voor leaseplan.com/nl-nl en alle digitale 1-op-1 communicatie met onze prospects, klanten, leaserijders en leveranciers.

Vereisten

Je stelt de klant altijd centraal en met jouw creatieve ideeën weet jij hoe je jouw doelgroep verrast. Je kunt complexe berichten simpel en toegankelijk maken voor klanten en prospects en hebt affiniteit met klantdata. Als echte teamspeler weet jij dat samen winnen mooier is dan alleen. Daarnaast beschik je over de volgende kenmerken:

 • Afgeronde HBO/WO opleiding in een commerciële richting.
 • Minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie in een digitale omgeving.
 • Ervaring met e-mail marketing tooling, bij voorkeur SalesForce Marketing Cloud.
 • Aantoonbaar sterk communicatief.
 • Zelfstandig, proactief en energiek.

Wij bieden:

 • Goed marktconform salaris, variabele beloning, premievrij pensioen en een smartphone.
 • Positieve, enthousiaste werkomgeving en een markt die volop aan het veranderen is.
 • De vrijheid als ondernemer en de infrastructuur om gas te geven.
 • Uitstekende (internationale) doorgroeimogelijkheden.
 • Fijne werklocatie in het WTC van Almere met eigen koffiebar en barista. Op 1 minuut loopafstand van station en centrum.
 • Goede thuiswerk faciliteiten; op dit moment werken we nog voornamelijk vanuit huis vanwege corona.

Jouw collega’s hebben er zin in!
Jan Mostert, Director Digital: ‘Ik kan niet wachten om een smooth and seamless digital experience voor onze klanten en leaserijders te realiseren. We zitten midden in de transitie naar een nieuwe IT-infrastructuur. Uitdagend, omdat de lecacy systemen nog even een beroep doen op je creativiteit en je de hele transitie van dichtbij meemaakt.’

Maartje van Tongeren, Directeur Service Delivery: ‘E-mail marketing is onmisbaar voor een optimale Service Experience. Met de juiste boodschap, op het juiste moment kunnen we onze klanten proactief, relevante service bieden. Dit zie je uiteindelijk terug in onze klanttevredenheid. En dat getal te zien groeien geeft echt voldoening!’

Enthousiast?

Reageer dan snel en stuur direct je cv en motivatie. Vragen? Bel of app Lard Hermse, Manager Marketing op 06-43164581