E-Commerce (CRO) Specialist

Omschrijving

GEZOCHT: Een allround e-Commerce expert die onze webshop LeasePlan Direct verder uitbouwt en zowel klantervaring als sales naar een hoger niveau brengt!

We zoeken nú een E-commerce (CRO) Specialist bij LeasePlan Nederland.


ACHTERGROND

Met onze duurzame mobiliteitsambitie zet LeasePlan vol in op veranderingen in de mobiliteitsmarkt. We brengen What’s next? naar onze grote, kleine en toekomstige klanten en leaserijders. Dat zijn ook klanten die in het SME-segment met een wagenpark van één tot vijf auto’s. Als marktleider nemen we het voortouw in de Nederlandse leasemarkt door voor deze specifieke doelgroep een online oplossing te bieden. Dat houdt in dat wij onze (toekomstige) klanten helpen bij de oriëntatie en het maken van de juiste beslissing als het gaat om een auto en het leasecontract voor zakelijk gebruik voor de ondernemer zelf en zijn of haar werknemers. Dit doen wij direct met onze eigen webshop en met partners via onze partner portal.


SME ONLINE

Deze functie is vacant bij de afdeling SME Online. Een energieke club met een dijk van een verantwoordelijkheid. SME Online is een snelgroeiend segment binnen LeasePlan. Het team bestaat uit een diverse groep collega’s met enorm veel kennis, drive en passie om het voor klanten gewoon goed te regelen.

De SME Online organisatie bestaat uit vier teams; E-Commerce, Online Sales & Account, Partners en Client Services. Als CRO Specialist werkt je binnen het E-Commerce team en ben je verantwoordelijk de realisatie van de commerciële doelstellingen van LeasePlan Direct (www.leaseplandirect.nl). Je rapporteert aan Niels Hogenhout, Manager E-Commerce.


Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor zowel de dagelijkse commerciële operatie als ook de verdere optimalisatie en doorontwikkeling van LeasePlan Direct, het e-commerce platform voor de kleinzakelijke markt (wagenpark 1-5 auto’s). Dit doe je in nauwe samenwerking met het team van digitale specialisten van onze agency Newcraft, het bureau waar we onze digital marketing op performance basis hebben uitbesteed. Samen zorgen jullie voor de beste e-commerce customer journey voor onze prospects en klanten; van effectieve salescampagnes en de beste deals tot een snelle en foutloze offertemail en snel checkout proces. En niet onbelangrijk: je past de koers en de werkzaamheden flexibel aan op basis van wat de markt en de organisatie nodig heeft, zeker gezien de huidige ‘dynamische’ tijd.

Ook het partner platform van LeasePlan Direct valt onder jouw verantwoordelijkheid. Met dit platform werken onze salespartners en maken zij offertes en contracten voor hun prospects en klanten.

En tenslotte: voor zowel LeasePlan Direct als LeasePlan Direct Partner werk je continu aan optimalisatie van de customer journey en doorontwikkeling van de platforms. Dit doe je door het opstarten en aansturen van multidisciplinaire (development) projecten.

  Vereisten

  Wie ben jij?

  Je bent een praktische en data driven conversie specialist in bezit van een flinke portie ervaring in e-commerce en online retail. Samen met onze partner Newcraft zorg je voor een zo hoog mogelijk lead-to-order conversie. Doormiddel van dashboards en rapportages weet jij als geen ander hoe de customer journey presteert. Die inzichten weet je door te vertalen naar concrete acties en projecten om LeasePlan Direct verder te laten groeien. De dynamiek in de markt, de organisatie en het team is enorm groot; je weet jezelf continu aan te passen naar de veranderende omstandigheden en daar flexibel mee om te gaan.

  We zoeken dus een pro-actieve en uiterst commerciële teamplayer die verder kijkt dan het eigen team en het CRO vakgebied: je zoekt pro-actief de input en samenwerking met andere teams. Je schakelt continu met je collega’s in het Online Sales & Account team: welke klantvragen komen er binnen, waar zijn de afhaakmomenten op de website, hoe converteren de online campagnes? En met Procurement en Pricing: hebben we het beste aanbod en aantrekkelijke deals? En hoe concurrerend zijn de prijzen? Daarnaast werk je intensief samen met de collega’s in andere teams: de propositie- en content marketeers en visual designer bij Marketing, de developers van LPNL IT en de digital experts bij LeasePlan Digital in Amsterdam.

  Je stelt de klant centraal en je vertrekt dus altijd vanuit zijn of haar ‘customer journey’. Op deze wijze komt onze belofte duidelijk aan bod: ik ben je voor, ik ben er voor je en ik doe een stap extra voor je.


  BELANGRIJKSTE TAKEN & VERANTWOORDELIJKHEDEN

  De beste e-commerce customer journey en een zo hoog mogelijke lead-to-order conversieratio zijn de belangrijkste doelstellingen van deze functie. Ook ben je verantwoordelijk voor:

  • Aansturing van de dagelijkse commerciële operatie van LeasePlan Direct: marketingcampagnes, category management, content, pricing en user experience;
  • Nauwe samenwerking en continue afstemming met ons digital marketing agency (Newcraft);
  • Het binnenhalen van de meeste en beste leads en deze vervolgens zo goed mogelijk converteren naar orders;
  • Het zorgen voor de meest optimale webshop en online customer journey voor prospects en klanten;
  • Je verzamelt en analyseert beschikbare data (uit Google Analytics, Salesforce, backend systemen) en zorgt voor e-commerce rapportages en dashboards;
  • Je start verbeterprojecten op en zorgt ervoor dat deze tijdig en succesvol gerealiseerd worden in samenwerking met alle andere teams;
  • Het proactief opzoeken van samenwerkingen met andere afdelingen, zoals het Online Sales & Account team, om het gehele verkoopproces van A tot Z integraal te optimaliseren.


  Dit vragen wij:

  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
  • Je hebt 4-6 jaar ervaring in digital marketing, e-commerce en/of online retail;
  • Je bent een topper in het runnen van een webshop en weet als geen ander hoe je van traffic - prospects maakt en van prospects – klanten;
  • Je heb ervaring met het aansturen van digital (development) projecten;
  • Je start altijd bij de metrics; je bent data-driven, nauwkeurig en analytisch sterk;
  • Je hebt een brede kennis van alle gangbare digital tooling in de markt, zoals bijv. Google Marketing Platform en Salesforce (HTML/CSS en/of Javascript kennis is een pré)
  • Je bent commercieel gedreven en continu op zoek naar kansen en manieren hoe die te realiseren;
  • Je bent positief ingesteld en brengt energie: je deinst niet terug voor een uitdaging of tegenslag en krijgt met je enthousiasme anderen makkelijk in beweging;
  • Ook ben je sociaal vaardig, communicatief sterk en je werkt graag in teamverband;
  • Kennis/ervaring in automotive en/of leasing is een absolute pré.


  WAT WIJ BIEDEN

  • Een positieve, enthousiaste werkomgeving en markt die volop in transformatie is;
  • De vrijheid als ondernemer met de infrastructuur om gas te geven;
  • Uitstekende doorgroeimogelijkheden;
  • Fijne werklocatie in het WTC van Almere met koffiebar en barista, op 1 minuut loopafstand van station en centrum;
  • Goed marktconform salaris, variabele beloning, premievrij pensioen, auto, smartphone en laptop.


  Enthousiast?

  Reageer dan op deze vacature. Vragen? Neem contact op met Niels Hogenhout via niels.hogenhout@leaseplan.com of 06-51449371.