Digital Sales Medewerker

Omschrijving

Ben jij een echte digital native en stroomt er commercieel bloed door jouw aderen? Weet jij iedere klant LeasePlan-fan te maken en zoveel mogelijk waarde voor LeasePlan te realiseren?


GEZOCHT: Enthousiast saleskanon en gek van auto’s!


We zoeken nú de DIGITAL SALES MEDEWERKER bij LeasePlan Nederland.


ACHTERGROND

Met de ambitie ‘any car, anytime, anywhere’ zet LeasePlan vol in op transformatie van de mobiliteitsmarkt. We brengen What’s next? naar onze grote, kleine en toekomstige klanten.

Dat zijn ook klanten die in het MKB segment met een wagenpark van één tot tien auto’s.

Als marktleider nemen we het voortouw in de Nederlandse leasemarkt door voor deze specifieke doelgroep een online oplossing te bieden. Dat houdt in dat wij onze (toekomstige) klanten helpen bij de oriëntatie en het maken van de juiste beslissing als het gaat om een auto en het leasecontract voor zakelijk gebruik voor de ondernemer zelf en zijn of haar werknemers. Dit doen wij direct met onze eigen webshop. 


SME ONLINE

Deze commerciële functie is vacant bij de afdeling SME Online. Een energieke club met een dijk van een verantwoordelijkheid. SME Online bedient duizenden bedrijven en is een snelgroeiend segment binnen LeasePlan. Het team bestaat uit een dynamische en diverse groep collega’s met enorm veel kennis, drive en passie om het voor klanten gewoon goed te regelen.

De SME Online organisatie bestaat uit vier teams; e-Commerce, Online Sales & Account, Partners en Client Services. Jij wordt samen met je collega’s verantwoordelijk voor het behalen van de resultaten van Online Sales.


Wat ga je doen?

Het leukste aan deze baan is het enthousiast maken van klanten en prospects over onze geweldige diensten. Binnen SME Online is Online Sales verantwoordelijk voor het converteren van leads die via de webshop of telefonisch binnenkomen. Als Sales Specialist genereer je new business bij prospects en klanten. Dit doe je telefonisch en via online kanalen zoals chat, whatsapp en social. Jij haalt geen voldoening uit je werk als je niet iedere minuut van je dag met een prospect of klant in contact bent. Je schakelt makkelijk tussen kanalen en krijgt een kick van telefonisch en online overtuigen.

Je benadert prospects en klanten telefonisch en online om zo nieuwe leasecontracten af te sluiten en te verlengen. Je bent in staat om kwalitatief goede verkoopgesprekken te voeren en mee te denken naar een totale oplossing voor de klant, dit doe je zowel telefonisch als via online kanalen. Vanaf het moment dat je de prospect of klant spreekt, ben jij diegene die ervoor zorgt dat hij of zij zich gehoord voelt en een juiste aanbod ontvangt. Jij analyseert de behoefte van de klant en bent met jouw kennis van onze diensten de beste gesprekspartner voor hem of haar. Kortom, Je bent een ambassadeur van LeasePlan en straalt dit op elke prospect en klant uit.

Vereisten

BELANGRIJKSTE TAKEN & VERANTWOORDELIJKHEDEN

Op een gemiddelde werkdag ben je verantwoordelijk voor:

 • Verkopen!;
 • Het voeren van cross-, up- en deepsell gesprekken;
 • Het helpen van klanten bij de oriëntatie en het maken van de juiste beslissingen;
 • Het leveren van meerwaarde voor de klant en dit weten te converteren in omzetverhoging en verbetering van de klanttevredenheid;
 • Het volgen en opvolgen van je sales-pijplijn;
 • Het actief bijdragen in teamactiviteiten en kennisdeling.

VEREISTEN

 • Minimaal afgeronde MBO-opleiding;
 • Extreem commercieel gedreven;
 • Autoliefhebber;
 • Je bent een digital native;
 • Je bent sociaal vaardig, communicatief sterk en een professionele, representatieve gesprekspartner;
 • Je werkt graag in teamverband.

WAT WIJ BIEDEN

 • Positieve, enthousiaste werkomgeving en markt die volop in transformatie is;
 • De kans om het MKB segment binnen LeasePlan hard te laten groeien;
 • Fijne werklocatie in het WTC van Almere met koffiebar en barista, op 1 minuut loopafstand van station en centrum;
 • Goed marktconform salaris, variabele beloning, premievrij pensioen.

BEN JIJ DIT?

Reageer dan snel en stuur direct je cv en motivatie. Vragen? Bel Jeroen Swiers op 06-46 73 35 90. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.