Digital Analist

Omschrijving

GEZOCHT: Een digitale data expert met een flinke dosis marketing ambitie, die naast analyses en dashboards ook aan de slag gaat met optimalisatie van ons online verkoopkanaal!

Wat ga je doen?

Als Digital Analist ben je continu bezig met het analyseren van de traffic, bezoekersgedrag en performance van LeasePlan Direct, onze webshop voor de (klein)zakelijke markt. Door data te koppelen, analyseren en vertalen ben jij goed in staat de business te adviseren en direct sturing te geven aan marketingcampagnes en user experience. Daarnaast pak je vanuit de data en analyses ook pro-actief de rol van ‘growth marketeer’. Je bent het brein achter verbeteringen en optimalisaties en helpt mee bij het ontwikkelen en implementeren daarvan. Dit doe je samen met de toppers uit ons E-Commerce team en een groot aantal specialisten van onze digital partners. Het is dan ook van belang dat je een echte teamplayer bent en op zowel operationeel als strategisch niveau kunt meedraaien.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Google Analytics en de tag management omgeving (GTM) van onze webshop; van configuratie tot en met rapportages en dashboards.
 • Continue monitoring en analyse van de commerciële performance van onze webshop LeasePlan Direct.
 • Koppelen en analyseren van verschillende databronnen (Google Analytics, Salesforce, backend systemen) en ontwikkelen van dashboards om zo een nog beter inzicht te krijgen in de performance.
 • Het adviseren van de business bij het interpreteren van de cijfers in dashboards, bijv. op gebied van product performance of doelgroep inzichten.
 • Voorstellen voor verbetering van conversie (van marketingkanalen en de website).
 • Pro-actieve inbreng leveren voor A/B en multivariable testen; van het opstellen van de test hypothese tot de het in productie nemen van testresultaat.
 • Nauwe samenwerking en continue afstemming met ons digital marketing agency (Newcraft), je collega’s bij Business Intelligence en de data- en conversie specialisten in het Global team van LeasePlan Digital.

SME ONLINE

Deze functie is vacant bij de afdeling SME Online. Een energieke club met een dijk van een verantwoordelijkheid. SME Online is een snelgroeiend segment binnen LeasePlan. Het team bestaat uit een diverse groep collega’s met enorm veel kennis, drive en passie om het voor klanten gewoon goed te regelen.

De SME Online organisatie bestaat uit vier teams met wie je intensief samen werkt; E-Commerce, Online Sales & Account, Partners en Client Services. Als BI Specialist Online werkt je binnen het E-Commerce team en ben je medeverantwoordelijk de realisatie van de commerciële doelstellingen van LeasePlan Direct (www.leaseplandirect.nl). Je rapporteert aan de Manager E-Commerce.

ACHTERGROND

Met onze duurzame mobiliteitsambitie zet LeasePlan vol in op veranderingen in de mobiliteitsmarkt. We brengen What’s Next? naar onze grote, kleine en toekomstige klanten en leaserijders. Dat zijn ook klanten die in het SME-segment met een wagenpark van één tot vijf auto’s. Als marktleider nemen we het voortouw in de Nederlandse leasemarkt door voor deze specifieke doelgroep een online oplossing te bieden. Dat houdt in dat wij onze (toekomstige) klanten helpen bij de oriëntatie en het maken van de juiste beslissing als het gaat om een auto en het leasecontract voor zakelijk gebruik voor de ondernemer zelf en zijn of haar werknemers. Dit doen wij direct met onze eigen webshop en met partners via onze partner portal.

Vereisten

We zoeken een pragmatische en data expert die zich goed thuis voelt in een e-commerce omgeving. Je bent iemand met een hands-on mentaliteit: je ziet uitdaging in complexe vraagstukken, gaat zelf op onderzoek uit in de data en doet juist een stapje extra in geval van ‘lukt niet’ of ‘kan niet’. Laat zich niet afschrikken door incomplete datasets of beperkingen in tooling. Daarnaast krijg je energie van het meedenken over en meebouwen aan LeasePlan Direct en hou je het E-Commerce team scherp met rake analyses. Deze rol gaat verder dan alleen data analyse en daar krijg je dan ook alle vrijheid en verantwoordelijkheid voor.

Dit vragen wij:

 • HBO of academisch werk- en denkniveau
 • 1-2 jaar relevante werkervaring in een data intensieve digitale omgeving
 • Ervaring met bewerken en analyseren van complexe datasets uit verschillende databronnen en formaten
 • Je bent expert wat betreft Google Analytics en Data Studio, en hebt goede kennis van Tag Manager
 • Ook is het handig als je ervaring hebt met MS Power BI, SQL of andere talen
 • Je kunt businessvragen en -doelstellingen vertalen naar een dashboards en vindt het leuk om je (verder) te ontwikkelen in complexe data vraagstukken
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal

Wat wij bieden:

 • Een positieve, enthousiaste werkomgeving en markt die volop in transformatie is
 • Veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om flink gas te geven
 • Training en opleiding, afgestemd op jouw specifieke ervaring en expertise
 • Uitstekende doorgroeimogelijkheden
 • Goed marktconform salaris, variabele beloning, premievrij pensioen, smartphone en laptop

Enthousiast?

Spreekt deze vacature jou aan? Reageer dan snel via onderstaande knop. Vragen? Neem dan contact op met Niels Hogenhout op 06 51449371